Bitcoin je ipak povratio vrednost

Bitcoin je od jutros ipak povratio vrednost nakon vikenda Crnog petka i pojave Omicron varijante korona virusa.

Tržište kriptovaluta je nakon više nego turbulnentnog vikenda za trgovce, povratilo deo svoje vrednosti. Konkretno u poslednja 24 sata, tržišna kapitalizacija se uvećala za 0,3 odsto i trenutno iznosi 2,73 biliona dolara.

Bitkoin, kojem je pred “Crni petak” srozana vrednost. To je u svetskim medijima opravdano pojavom omikron varijante kovid 19 virusa. Bitcoin je ipak povratio deo izgubljene vrednosti. On se trenutno ceni na 56.863 dolara – prema podacima sajta koingeko. To je u poslednjih 24 sata pad od 1 odsto.

Druga najpoznatija kriptovaluta na svetu, Itirijum /ETH) je u proteklih 24 stata porastao 2,3 odsto. Od jutros se sa njim trguje po ceni od 4.437 dolara.

Turbulencije i u menjačnicama

Bitcoin je od jutros u porastu

Kako piše koindesk, prema podacima koje prati Glasnode, centralizovane menjačnice su u prethodna 4 dana primile 24.950 bitkoina što se da videti na adresama menjačnica. Investitori uglavnom pomeraju novčiće u menjačnice kada imaju nameru da likvidiraju svoj portfolio.

Koliko su ovakva dešavanja ciklusna i da li ima šanse da ETH ide preko 5000$ do kraja godine pokazaće vreme.

Bitcoin je imao iza sebe turbulentnu godinu ali ipak vrednost kriptovaluta je ostala na nekoj granici visoke isplativosti za one koji su ulagali prethodnih par godina.

uredio: Đorđe Nikolić

izvor: Blic