Bitcoin pada zbog Japana

Bitcoin pada zbog Japana – najnovija je vest na i ovako trusnom tržištu kriptovaluta.

Kriptovalute su doživele novi udar pošto je japanska kompanija Koinček ( Coincheck ) prestala da prima naloge za trgovanje, osim za bitcoin.

Nije trebalo mnogo više od toga da se uplaše investitori u zemlji koja je i dalje oprezna po pitanju digitalnog novca, četiri godine posle propasti Mt. Goks.

Bez bližih obaveštenja, tokijska kompanija Koinček objavila je u seriji tvitova da je suspendovala naloge i zaustavila trgovanje svih kripto valuta, osim bitcoin-a.

NEM, 10. kriptovaluta po tržišnoj vrednosti, pala je čak 18 odsto, bitcoin je pretrpeo gubitak od 6,8 odsto ripl od 14 procenata.

16. januara ove godine smo već imali jednu alarmantnu vest o kojoj smo pisali OVDE

Stalne promene na tržištu kriptovaluta je nešto što svim investitorima pravi noćnu moru. Ali opet, be treba zaboraviti da je pre samo 6 meseci bitcoin vredeo “samo” 3000 $

Neke promene smo ispratili u članku OVDE

Investitori i trgovci veoma su osetljivi na bilo koju informaciju koja uključuje velike promene, što se odmah odražava na cenu kripto valuta.

U Japanu, jednom od najvećih tržišta kripto novca, regulatori su uveli licenciranje kako bi povećali vidljivost lokalnih kompanija koje se bave trgovanjem, kako bi izbegli da se ponovi krah berze Mt. Goks koji je uzdrmao tržište viruelnih valuta širom sveta 2014.

autor: Polosi team

izvor: B92

 

Like us on Facebook