Isplata 100 EUR se završava danas

Isplata 100 EUR se završava danas

Isplata 100 EUR novčane pomoći države u dinarskoj protivvrednosti završava se danas. Prema podacima Ministarstva finansija, jednokratnu novčanu pomoć od 100 evra na svoje račune dobilo je do sada oko 6,2 miliona građana.

Zbog velikog broja građana koji ne znaju koju su banku odabrali prilikom prijave za novčanu ponmoć od 100 evra, Ministarstvo finansija dodalo je novu opciju na portalu idp.trezor.gov.rs.

Isplata 100 EUR

Za sve one kojima je u statusu napisano da je uplata izvršena, a oni ne znaju gde, odnosno u kojoj banci, rešenje postoji.

Nakon što odaberete opciju “prijavi problem” pojaviće vam se opcija “ne znam u kojoj banci mi je izvršena uplata. Nakon što je odaberete, biće vam odgovoreno u najkraćem roku, kažu u Ministarstvu finansija.

Vremensko ograničenje za podizanje novca ne postoji. Takođe, ne postoji način ni da država uplaćeni novac povuče, tako da ga građani mogu podići kada oni to budu želeli.

Podsetimo, Vlada Srbije usvojila je 24. aprila uredbu o isplati 100 evra svim punoletnim državljanima naše zemlje sa prebivalištem u Srbiji i važećom ličnom kartom.

Isplata 100 EUR je počela automatski za oko 1,7 miliona penzionera 15. maja, za oko 160.000 korisnika novčano-socijalne pomoći 21. maja. Za sve građane je krenula 25. maja tj. za one koji su se prijavili telefonom ili preko sajta Uprave za trezor.

Krajnji rok za prijavu bio je 5. jun, a onima koji su se prijavili poslednjeg dana novac će biti isplaćen na račune banaka danas, prenosi Tanjug.

Iznos od 100 evra deo je paketa pomoći države građanima i privredi u ukupnom iznosu od 5,1 milijardu evra.

Još neke vesti iz sveta finansija možete pročitati OVDE

izvor: Blic

uredio: Tim Benefit

Comments are closed.

Like us on Facebook