Kripto investicioni fond – Hivemind

Kripto investicioni fond pod nazivom Hivemind Capital Partners je pokrenuo bivši izvršni direktor Citigroup-a Met Žang. Startna vrednost ovog kripto venture fond je 1,5 milijardi dolara.

Hivemind, novi kripto investicioni fond sa sedištem u Njujorku radiće na četiri područja: yield staking, trgovanje, venture capital investiranje i play-to-earn (P2E) gaming. Upravo za ovo poslednje firma je angažovala i bivšeg analitičara Goldman Sachsa Sema Peurifoja, koji je dao otkaz u ovom gigantu kako bi nastavio karijeru u play-to-earn gaming prostoru pod nadimkom ‘Das Kapitalist’.

Prema Žangu, imati ga na čelu P2E gaming ogranka firme jedan je od načina na koji se fond može razlikovati od drugih na tržištu. Peurifoj je glavni vođa zajednice u Axie Infinityu, najpopularnijoj play-to-earn kripto igri.

Kripto investicioni fond i njegovo pokretanje je poslednje u naletu kripto venture capital fondova osnovanih 2021. godine. U novembru je firma za rizični kapital Paradigm pokrenula svoj drugi fond usmeren na kriptovalute vredan 2,5 milijardi dolara, piše tportal.

Kripto investicioni fond Hivemind i na šta će se on fokusirati

Hivemind se Fokusirao na izgradnju kripto infrastrukture.
Kako je ranije najavljivao Hivemind, bivši izvršni direktor Citija Met Žang otkriva da će temeljna strategija biti korišćenje dela sredstava za podsticanje startupa temeljenih na kriptogramu. Ne samo to, već će takođe dati prioritet projektima čiji je fokus na poboljšanju kripto infrastrukture i izgradnji virtualnih svetova. Na kraju, Žang kaže da će se preostali deo fonda takođe koristiti za trgovanje digitalnom imovinom.

U međuvremenu, kao deo napora ka postizanju primarnih ciljeva i ciljeva Hiveminda, VC je surađivao s Algorandom. To je protokolom proof-of-stake (PoS). Algorand je velik deo blockchain projekta. Na 21. mestu, njegov izvorni ALGO token procenjen je na preko 11,3 milijarde dolara ukupne tržišne kapitalizacije, prema podacima Coinmarketcapa.

U međuvremenu, nešto vredno pažnje u kripto industriji ove godine je da je rizični kapital u velikom porastu. Pogotovo sa obećavajućim startupima koji nose sredstva u iznosu od milijardi dolara.

Kripto investicioni fond Hivemind i gde se kotira u odnosu na druge?

A s ovih prikupljenih 1,5 milijardi dolara, Žangov Hivemind se pridružuje ligi desetak drugih jednoroga. Izraz jednorog se koristi za opisivanje startupa čija je vrednost veća od milijardu dolara. Podsetimo, Coingape je

ranije izvestio da je venture kompanija iz Silicijumske doline Andreessen Horowitz u junu pokrenula kripto investicioni fond od 2,2 milijarde dolara, koji je bio najveći ikada u to vreme. Međutim, investiciona kompanija Paradigm nadmašila je finansiranje iz juna kada je u novembru objavila svoja sredstva od 2,5 milijardi dolara.

Jedno je sigurno, a kako Ženg tvrdi, blockchain tehnologija stečena saradnjom s Algorandom, uveliko će pružiti poduzetnicima u kripto poslovanju infrastrukturnu podršku koja trenutno nije dostupna.

uredio: Đorđe Nikolić

izvor: Blic i Coingape