Poljoprivredno penziono – počelo uručenje rešenja

Poljoprivredno penziono – počelo uručenje rešenja

Poljoprivredno penziono i zdravstveno osiguranje je nešto što svakog poljoprivrednika stavlja u poziciju da se pita da li to baš mora i kakva je konačna korist od svega toga.

Ipak, država je donela propise, uvela određene restriktivne mere kao i neke obavezne uslove poslovanja tako da je većina poljoprivrednika stavljena pred svršen čin.

U toku je uručenje rešenja za uplatu doprinosa za obavezno socijalno osiguranje poljoprivrednika za 2020. godinu, za osiguranike kojima se obaveza utvrđuje rešenjem poreskog organa, saopštila je Poreska uprava.

“Mesečna osnovica doprinosa za obavezno socijalno osiguranje za osiguranike poljoprivrednike u iznosu 25.801 dinara kao i godišnja osnovica doprinosa za obavezno socijalno osiguranje za osiguranike poljoprivrednike u iznosu od 309.612 dinara, utvrđene su na osnovu Zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje i iznosa najniže mesečne osnovice doprinosa za obavezno socijalno osiguranje za osiguranike poljoprivrednike”, navode iz Poreske, prenosi eKapija.

Poljoprivredno penziono

Stopa doprinosa za obavezno penzijsko i invalidsko osiguranje iznosi 25,5 odsto, a stopa doprinosa za obavezno zdravstveno osiguranje iznosi 10,3 odsto.

Godišnji iznos doprinosa za obavezno socijalno osiguranje za 2020. godinu obveznik plaća u jednakim tromesečnim ratama u roku od 45 dana od dana početka tromesečja (15. februar, 15. maj, 15. avgust i 15. novembar 2020. godine), na propisane račune koji su naznačeni u rešenju, sa pozivom na broj u čijoj je strukturi BOP (broj odobrenja za plaćanje).

Rešenje se smatra dostavljenim po isteku roka od 15 dana od dana predaje rešenja pošti a na rešenju je naznačen datum predaje pošti.

Nešto više o privatnom penzionom osiguranju i opcijama koje donose više možete pročitati klikom OVDE

izvor: Blic

uredio: Tim Benefit

Comments are closed.

Like us on Facebook